A street food új nagykövete: a BBQ pulled húsok

CREAVEG növényi húshelyettesítők felhasználása
2019.12.10.
CREAVEG Veganmeat élelmiszerüzem engedélyezés
2020.07.16.

A „pulled” vagyis tépett húsok a fénykorukat élik napjainkban. Az egyik legkedveltebb és egyben legszaftosabb street food étel, amely megállja a helyét még éttermi kínálatban is. A leggyakoribbak a pulled pork (sertés), pulled beef (marha), pulled turkey (pulyka) és a pulled chicken (csirke).

Food Control csoport tagja, a SoReCa Kft. kifejlesztett két pulled terméket, melyek közül az egyik pulled pork sertés tarjából, míg a másik pulled chicken csirke felsőcomb filéből készül, és vákuum csomagolva kerülnek forgalomban vendéglátóipari egységek számára.

Gyártásuk igen hosszadalmas és bonyolult folyamat, így kényelmi termékként igen nagy megoldást jelentenek a szakember hiánnyal küzdő éttermek számára.

Előállításuk teljesen  természetes módon történik, ennek köszönhetően íz világuk karakteres, annak ellenére, hogy nem tartalmaznak ízfokozót, aromákat, és színezéket sem. A húsok omlósságát és szaftosságát is befolyásolja a speciális füst, fűszerek és az elkészítés technológiája, melyet mesterszakácsaink/kutató séfjeink tökéletesítettek.

A pulled termékek elengedhetetlen társai a szószok, amelyek hatalmas szerepet játszanak a végtermék ízének kialakításában.  A SoReCa Kft. mesterszakácsai saját receptúrájukban kizárólag természetes alapanyagokat használnak a szószok elkészítéséhez.

A végtermék vákuum csomagolva kerül forgalomba az élelmiszerbiztonsági kritériumok betartása végett. RTE (ready-to-eat) termékként csak fel kell melegíteni és már fogyasztható is.

Jelen fejlesztés, a „Vendéglátóipari késztermékek fejlesztése mikrobiológiai ellenőrző rendszer támogatásával” című K+F projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, a „Mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységének támogatása” (2018-1.1.1-MKI) című pályázati program finanszírozásában valósul meg.