CREAVEG növényi húshelyettesítők felhasználása

Kutatóséfek szerepe a termékfejlesztésben
2019.12.05.
A street food új nagykövete: a BBQ pulled húsok
2019.12.12.

A hús analógok számos formában hozzáférhetőek, mint például darált „hús”, szelet „hús”, kolbász, felvágott, nuggets, fasírt, hamburger pogácsa stb.. A termék formáját és állagát az határozza meg, hogy milyen ételt szeretnénk belőle készíteni. Félkész és késztermékként is megvásárolhatóak.  Alkalmazhatóságuk legalább annyira változatos, mint állati eredetű társaiké. A félkész termékek további felhasználása már a fogyasztó kreativitásán múlik, hiszen ugyan úgy kezelhetőek, mint az állati húsok. Lehet panírozni, darálni, bő olajban kisütni, grillezni, még akár tölteni is.

Hús analógok kezelése darált hús példáján bemutatva

Bolognai ragu készítéséhez célszerű a CREAVEG Crumbled darált borsófehérjét választani a könnyed kezelhetőség érdekében, hiszen kiváló alapanyaga a darált húsos, szószos ételeknek.

Elkészítése minimálisan különbözik egy állati húsból készített bolognai ragutól. Az első lépés itt is az, hogy olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott sárgarépát, zellert és lepirítjuk. Ezt követi a paradicsomszósz majd szükség szerinti mennyiségben a zöldség alaplé.  Fűszerezzük ízlés szerint és a kész szószhoz adjuk hozzá a borsófehérjéből készült CreaVeg Crumbled „darált hús” alapterméket.

A darált növényi „húsunk” ugyan olyan puha, mint az eredeti húsok és plusz pozitív tulajdonsága, hogy nem veszít a súlyából. Végeredményként egy ízében, állagában és küllemében is ugyan olyan bolognait kapunk, mintha állati eredetű húsrészből készítettük volna.

https://foodcontrol.hu/vendeglatoipari-vallalkozasoknak/