MEGKEZDTE MŰKÖDÉSÉT A FOOD CONTROL ÉLELMISZER MIKROBIOLÓGIAI LABORATÓRIUM

A NAGY KETCHUP TESZT
2019.05.10.

Megkezdte működését a gyors mikrobiológiai vizsgálatok fejlesztésére létrehozott FOOD CONTROL Élelmiszervizsgáló és Kutató Laboratórium. Az új kutató és szolgáltató egység Budapesten, a Food Control csoport telephelyét biztosító Bay Üzleti és Innovációs Parkban kapott helyet. A laboratórium a cégcsoport kutatási projektjeiben a magas hozzáadott értékkel rendelkező vendéglátóipari kényelmi termékek (hústermékek, CREAVEG húsanalógok) fejlesztését támogatja, emellett kiemelkedő szerepe van a FOOD CONTROL MANAGEMENT SYSTEM mikrobiológiai kockázatértékelési rendszerének validálásában. A létrehozott K+F infrastruktúra részt vesz a KAPSURE Lab-In-A-Box mikrobiológiai vizsgálati módszer fejlesztésében. A gyors mikrobiológiai vizsgálatok támogatják az élelmiszerbiztonság és élelmiszerminőség javítását, ezáltal hozzájárulnak a az élelmiszer hulladékok mennyiségének csökkentéséhez is. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal engedélyével szolgáltató tevékenységet ellátó laboratóriumban, a rendelkezésre álló mérőműszerek használata az Indere kutatóintézettel és a SoReCa Kft-vel együttműködő egyetemi és más külső felhasználók részére is elérhető.

   

A „Vendéglátóipari késztermékek fejlesztése mikrobiológiai ellenőrző rendszer támogatásával” című K+F projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, a „Mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységének támogatása” (2018-1.1.1-MKI) című pályázati program finanszírozásában valósul meg.

www.foodcontrol.hu