KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN A FOOD CONTROL CSOPORT

MENEDZSMENT KONFERENCIA GÖDÖLLŐN
2019.06.20.
Mi kerüljön a Mikulás-csomagba?
2019.12.03.

A közétkeztetés és az éttermi vendéglátás kihívásai: változó fogyasztói igények, élelmiszerallergiák, élelmiszerbiztonság, növényi fehérje alapú “húshelyettesítő” termékek, élelmiszerhulladékok csökkentése

A folyamatosan változó táplálkozási igények, a globalizálódó élelmiszeripar, a növekvő élelmiszer fogyasztás és az ezzel párhuzamos fehérjeszűkösség folyamatos kihívás elé állítják mind a tudományos világ mind a gazdasági élet szereplőit. A 2019. évi Kutatók Éjszakáján a Szent István Egyetem Vállalatgazdaságtan és Menedzsment tanszékével közösen, az alábbi előadásokkal igyekeztünk megközelíteni ezt a nagyon érdekes témakört.

Fogyasztói preferencia vizsgálat a közétkeztetésben 

(Előadás és workshop, Dr. Bittsánszky András, Dr. Illés Bálint Csaba)

Élelmiszer hulladékok csökkentése a közétkeztetésben 

(Előadás és workshop, Tóth András, Dr. Dunay Anna)

A dietetika élelmiszer biztonsági aspektusai a gyermekétkeztetésben 

(Előadás és workshop, Kovács Anikó, Dr. Dunay Anna)

A növényi fehérje alapú hús analógok jövője 

(Előadás és workshop, Kovács Anikó, Dr. Illés Bálint Csaba)

Növényi fehérje alapú hús analógok kóstolója Simon Sándor és Wágner Ferenc mesterszakácsok és Tóth Alexandra élelmiszermérnök közreműködésével