Nyugat-Európai piacra lépést tervez a FOOD CONTROL CSOPORT: bemutattuk Londonban a CREAVEG termékünket

„Borsóhús” a közétkeztetésben: mennyire ízlik a gyermekeknek?
2019.12.06.
Speciális étkezési igények a közétkeztetésben
2020.01.05.

Londonban a Food Matters Live 2019 expón Kovács Anikó a FOOD CONTROL csoport tagjaként az InDeRe Nonprofit Kft. képviseletében vett részt. A nagyszabású rendezvényen résztvevő 10 csapat a Startup Campus londoni irodája szervezésében, az előzetesen kiválasztott potenciális partnereknek, üzleti és szakmai találkozókon mutatták be fejlesztéseiket. Kovács Anikó a FOOD CONTROL csoport fejlesztéséről, a CREAVEG húsanalóg termékekről tartott előadást.

A három napos rendezvény keretében a Food Matters Live-on és a Take Away Expo-n fő szerepet kapott a klímaváltozás okozta negatív hatások bemutatása és annak lehetséges csökkentése, kiküszöbölése. Az expók egyik jelmondata a „Fenntartható jövő élelmiszerei” volt.  A kiállítók többsége emellett kampányolt termékeivel, amely érintette a csomagolóanyagokat és a növényi alapú élelmiszereket is. Számos előadást is elhangzott, többek között a növényi fehérjékről, a klímaváltozás elleni harcról, a fenntarthatóság szerepéről az ellátási láncban, a műanyagmentes világról stb.. Kiemelkedő szerepe volt a vegán életmódnak és táplálkozásnak, ahogyan az élelmiszerek környezetbarát csomagolásainak is.

A résztvevők látogatást tettek a Magyar Nagykövetségre is, ahol az InterContinental szállodalánc londoni területi vezetőjével reggelizhettek együtt, aki az elmúlt évek tapasztalatairól beszélt. Elmondása szerint manapság a vendégek már nem csupán a kiváló minőség és elegancia miatt döntenek egy hotel mellett, hanem új választási kritériumként jelent meg a fenntarthatóság. Számos kérdés érkezik hozzájuk azzal kapcsolatban, hogy „oké, hogy ez az egyik legjobb és leghíresebb szálloda, de mit tesznek Önök a környezetért?”. Így reagálva a fogyasztók igényeire, minimalizálták a műanyag termékeket (mint pl: mini sampon, tusfürdő), bevezettek a MeatFree Mondayt és a Veganuary-t, hiszen egyre többen igénylik a növényi alapú ételeket is. Hozzátette, hogy minden étkezésnél kínálnak vegán és vegetáriánus opciót, hiszen ez ma már nem különlegesség, hanem alapvető feltétele egy hotel ellátásának, ahogy az élelmiszerallergiák kezelése is.

A kiállításokra a Startup Campus a kiutazási és megjelenési lehetőségeket a HEPA – Magyar Exportfejlesztési Ügynökség támogatásával biztosította!

Köszönjük a lehetőséget: