A fogyasztó igényeknek való megfelelés, a biztonságos és minőségi szolgáltatás nyújtása ma már elképzelhetetlen laboratóriumi vizsgálatok nélkül. A Food Control Élelmiszervizsgáló és Kutató Laboratóriumot azért hoztuk létre, hogy biztos hátteret adjon az élelmiszer-biztonság, és –minőség fejlesztését célzó tevékenységeinknek és termékfejlesztéseknek. A laboratóriumunkban elsősorban mikrobiológiai vizsgálatokat végzünk hagyományos és gyors mikrobiológiai módszerekkel. Szolgáltatás keretében az alábbi mikrobiológiai vizsgálatok elvégzését vállaljuk:
Összes mikrobaszám
• Összes mikrobaszám meghatározás mikrobiológiai minőség ellenőrzésére. Tájékoztató jellegű gyors vizsgálat Microtester módszerrel
• Mikroorganizmusok száma Lemezöntéses telepszámlálás
• Mikroorganizmusok száma Szélesztéses telepszámlálás
Élesztők és penészek száma
Staphylococcusok
• Koaguláz pozitív Staphylococcusok száma
E. coli száma
• β-glukuronidáz pozitív E. coli száma.
Enterobaktériumok száma
Clostridium perfringens szám
Laboratóriumunk a NAH-1-1871/2020 számon akkreditált vizsgálólaboratórium
.
A vizsgált termék/anyag | A vizsgált/mért jellemző, a vizsgálat típusa, mérési tartomány | A vizsgálati/mérési módszer azonosítója |
---|---|---|
Higiéniai minták | Tájékoztató jellegű gyors vizsgálat higiéniai minták: Összmikroba-szám mikrobiológiai minőségének ellenőrzésére. Műszeres vizsgálat Mikroba ≥1/mérőcella | Microtester-1:2010 |
Élelmiszerek, takarmányok, élelmiszerrel kapcsolatba kerülő felületek | A mikrobiológiai vizsgálatok általános követelményei és irányelvei. | MSZ EN ISO 7218:2016 |
Mikroorganizmusok száma,telepszámlálással | MSZ EN ISO 4833-1:2014; MSZ EN ISO 4833-2:2014 | |
Élesztők és penészek száma | MSZ ISO 21527-1:2013 | |
Clostridium perfringens szám | MSZ EN ISO 7937:2005 | |
Koaguláz pozitív Staphylococcusok száma. | MSZ EN ISO 6888-1:2008 | |
β-glukuronidáz pozitív E. coli száma. | MSZ ISO 16649-3:2015 | |
Enterobacteriaceae kimutatása és számlálása. | MSZ ISO 21528-2:2017 |
Food Control Élelmiszervizsgáló és Kutató Laboratórium szolgáltatásai
A fogyasztó igényeknek való megfelelés, a biztonságos és minőségi szolgáltatás nyújtása ma már elképzelhetetlen laboratóriumi vizsgálatok nélkül. A Food Control Élelmiszervizsgáló és Kutató Laboratóriumot azért hoztuk létre, hogy biztos hátteret adjon az élelmiszer-biztonság, és –minőség fejlesztését célzó tevékenységeinknek és termékfejlesztéseknek. A laboratóriumunkban elsősorban mikrobiológiai vizsgálatokat végzünk hagyományos és gyors mikrobiológiai módszerekkel. Szolgáltatás keretében az alábbi mikrobiológiai vizsgálatok elvégzését vállaljuk:
Összes mikrobaszám
• Összes mikrobaszám meghatározás mikrobiológiai minőség ellenőrzésére. Tájékoztató jellegű gyors vizsgálat Microtester módszerrel
• Mikroorganizmusok száma Lemezöntéses telepszámlálás
• Mikroorganizmusok száma Szélesztéses telepszámlálás
Élesztők és penészek száma
Szalmonellák kimutatása
Staphylococcusok
• Koaguláz pozitív Staphylococcusok száma
E. coli száma
• β-glukuronidáz pozitív E. coli száma.
Enterobaktériumok száma