Food Control Élelmiszervizsgáló és Kutató Laboratórium

A fogyasztó igényeknek való megfelelés, a biztonságos és minőségi szolgáltatás nyújtása ma már elképzelhetetlen laboratóriumi vizsgálatok nélkül. A Food Control Élelmiszervizsgáló és Kutató Laboratóriumot azért hoztuk létre, hogy biztos hátteret adjon az élelmiszer-biztonság, és –minőség fejlesztését célzó tevékenységeinknek és termékfejlesztéseknek. A laboratóriumunkban elsősorban mikrobiológiai vizsgálatokat végzünk hagyományos és gyors mikrobiológiai módszerekkel. Szolgáltatás keretében az alábbi mikrobiológiai vizsgálatok elvégzését vállaljuk:

Összes mikrobaszám
• Összes mikrobaszám meghatározás mikrobiológiai minőség ellenőrzésére. Tájékoztató jellegű gyors vizsgálat Microtester módszerrel
• Mikroorganizmusok száma Lemezöntéses telepszámlálás
• Mikroorganizmusok száma Szélesztéses telepszámlálás

Élesztők és penészek száma
Staphylococcusok
• Koaguláz pozitív Staphylococcusok száma
E. coli száma
• β-glukuronidáz pozitív E. coli száma.
Enterobaktériumok száma
Clostridium perfringens szám

Laboratóriumunk a NAH-1-1871/2020 számon akkreditált vizsgálólaboratórium

.
A vizsgált termék/anyag A vizsgált/mért jellemző, a vizsgálat típusa, mérési tartomány A vizsgálati/mérési módszer azonosítója
Higiéniai minták Tájékoztató jellegű gyors vizsgálat higiéniai minták: Összmikroba-szám mikrobiológiai minőségének ellenőrzésére. Műszeres vizsgálat Mikroba ≥1/mérőcella  Microtester-1:2010
Élelmiszerek, takarmányok, élelmiszerrel kapcsolatba kerülő felületek A mikrobiológiai vizsgálatok általános követelményei és irányelvei. MSZ EN ISO 7218:2016
  Mikroorganizmusok száma,telepszámlálással MSZ EN ISO 4833-1:2014; MSZ EN ISO 4833-2:2014
  Élesztők és penészek száma MSZ ISO 21527-1:2013
  Clostridium perfringens szám MSZ EN ISO 7937:2005
  Koaguláz pozitív Staphylococcusok száma. MSZ EN ISO 6888-1:2008
  β-glukuronidáz pozitív E. coli száma. MSZ ISO 16649-3:2015
  Enterobacteriaceae kimutatása és számlálása. MSZ ISO 21528-2:2017

Food Control Élelmiszervizsgáló és Kutató Laboratórium szolgáltatásai

A fogyasztó igényeknek való megfelelés, a biztonságos és minőségi szolgáltatás nyújtása ma már elképzelhetetlen laboratóriumi vizsgálatok nélkül. A Food Control Élelmiszervizsgáló és Kutató Laboratóriumot azért hoztuk létre, hogy biztos hátteret adjon az élelmiszer-biztonság, és –minőség fejlesztését célzó tevékenységeinknek és termékfejlesztéseknek. A laboratóriumunkban elsősorban mikrobiológiai vizsgálatokat végzünk hagyományos és gyors mikrobiológiai módszerekkel. Szolgáltatás keretében az alábbi mikrobiológiai vizsgálatok elvégzését vállaljuk:

Összes mikrobaszám
• Összes mikrobaszám meghatározás mikrobiológiai minőség ellenőrzésére. Tájékoztató jellegű gyors vizsgálat Microtester módszerrel
• Mikroorganizmusok száma Lemezöntéses telepszámlálás
• Mikroorganizmusok száma Szélesztéses telepszámlálás

Élesztők és penészek száma
Szalmonellák kimutatása
Staphylococcusok
• Koaguláz pozitív Staphylococcusok száma
E. coli száma
• β-glukuronidáz pozitív E. coli száma.
Enterobaktériumok száma