Rekord mennyiségű higiéniai vizsgálat a Food Control laboratóriumban!

MEGKEZDTE MŰKÖDÉSÉT A FOOD CONTROL ÉLELMISZER MIKROBIOLÓGIAI LABORATÓRIUM
2019.09.11.
Food Control Élelmiszervizsgáló és Kutató Laboratórium akkreditációja
2020.06.26.

Az elmúlt hetekben sokszorozódtak a felületi mikrobiológiai vizsgálatokra vonatkozó megrendelések a Food Control Élelmiszervizsgáló és Kutató Laboratóriumban. Gyors mikrobiológiai vizsgálatunkkal kimutatjuk, hogy a takarítás megfelelő hatékonyságú volt, vagy további fertőtlenítési tevékenység elvégzésére van szükség, ezáltal garantálható a dolgozók biztonsága.

A többségében közepes és nagyvállalatok nem csak az éttermeikre és az élelmiszerrel érintkező felületeikre, hanem minden helységre (irodára, öltözőre, teakonyhára) elvégeztetik a vizsgálatokat ezzel kontrollálva a megfelelő higiénés gyakorlatot. A koronavírus terjedésével, a háztartások és a vállalatok is nagyobb figyelmet fordítanak saját maguk és környezetük higiéniai állapotára. A koronavírus és hasonló kórokozók ellen ugyanis egyetlen védekezési lehetőségünk van: a megelőzés.

Ennek nyomán a Food Control Csoport szeretné felhívni jelenlegi és jövőbeni partnereinek figyelmét, hogy a tisztítás/fertőtlenítés hatékonyságának gyors mikrobiológiai vizsgálatokkal való ellenőrzése mellett kiemelten fontos a dolgozók figyelmének felhívása a helyes higiéniai gyakorlatokra. Munkahelyi környezetünk megfelelő higiéniája nem csak a takarító személyzet feladatvégzésén múlik, az összes dolgozónak szükséges a higiénés szabályokat betartani, ami folyamatos képzésekkel, oktatási és tréning programokkal biztosítható.

Food Control Élelmiszervizsgáló és Kutató Laboratórium