VAN MÁR OKOS TELEFON, OKOS ÓRA, MIÉRT NE LEHETNE OKOS CIPÓ?!

HÚSHELYETTESÍTÉS A RÁNTOTT ZÖLDSÉGEKEN TÚL
2019.06.12.

A gyermekétkeztetésben a 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet szabályozza, hogy milyen élelmiszert kell a gyermekek elé tenni. A rendelet azt is szabályozza, hogy a sütőipari termékek közül a teljeskiörlésű kenyeret kell előnyben részesíteni, azonban ezt a gyerekek nem annyira szeretik. A Food Control Managment Rendszer részeként közétkeztetési konyhákon vizsgáljuk, hogy mik azok az élelmiszerek, amiket a gyerekek szeretnek, és mik azok, amiket kevésbé kedvelnek.

A „Vitajó”-nak elnevezett cipók, miniveknik, péksütemények vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó sütőipari termékek. Megtalálható benne a B6-vitamin, cink, magnézium és folát (folsav vizes oldata).

Ifj. Büki László, a Pécsváradi Aranycipó Kft. ügyvezetője a következőt mondta a termékről: „E termékek nem csupán finomak, hanem – egyedi vitamin- és ásványianyag-összetételüknek köszönhetően – hozzájárulnak az immunrendszer megfelelő működéséhez, a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, valamint a haj, a bőr és a csontozat normál állapotának a fenntartásához is”.

Az okos élelmiszer-„kategóriát” tavaly beválasztották Magyarország 100 legérdekesebb innovációja közé, tavasszal pedig a Magyar Innovációs Nagydíjon a 40 legelismertebb újítás közé.

Ha a Vitajó íze is olyan finom, mint amennyire egészséges, a teljeskiörlésű kenyér alternatívája lehet.

Bővebben a http://vitajo.hu/ oldalon olvashatnak a termékről.

Forrás: http://storeinsider.hu/gazdasag/cikk/uj_ceg_gyart_okos_cipoket

www.vitajo.hu